Dagbesteding

PAUZEBANKJE, HERSTELPLEK EN (RE-) INTEGRATIEPLEK​

Werkplekken

Naast de bestaande initiatieven heb je altijd de mogelijkheid om zelf of samen met anderen nieuwe activerende of sociale activiteiten op te starten. Voorbeelden uit het verleden zijn bijvoorbeeld: tuinieren, wandelen, geo-caching, creativiteitsochtenden, kookinitiatieven, autopoetsen, minima-markt, start-de-dag beweegclub en nog meer.

In onze houtwerkplaats heb je enerzijds de mogelijkheid om een bestaande liefde voor houtbewerking tot uiting te laten komen en anderzijds om verliefd te worden op het therapeutische effect van houtbewerking. Het is mooi om te merken dat je even heerlijk uit je hoofd kunt en mag zijn.
Werken met hout brengt rust, stimuleert creativiteit en helpt je iets concreets te creëren.

Je kan hier meewerken aan de productie, jouw eigen creaties maken of samen met een ander een project opstarten. Het maakt niet uit wat je maakt een onderzetter, vogelhuisje of een eettafel.

In onze fiets- en scooterwerkplaats voer je onderhouds- en reparatiewerkzaamheden uit in jouw tempo.
Er is altijd een technisch aanspreekpunt aanwezig om je te helpen ontwikkelen.

Het is fijn om te sleutelen, het zorgt dat je even uit je hoofd bent.

Je produceert hier met behulp van meerdere technieken (naaien, haken en breien) jouw eigen creaties of doen dit in opdracht. Denk hierbij aan tassen, kleding en knuffels.

Het is heerlijk om op een leuke manier bezig te zijn en jouw creativiteit los te kunnen laten. Vergeet vooral niet het sociale aspect. Niets zo gezellig als een fijn gesprek terwijl je creatief bezig bent.

We hebben een vaste groep waar we elke week in de moestuin mee aan de slag gaan. Er is altijd nog een mogelijkheid om je aan te sluiten aan onze groep. Vorig jaar is er een start gemaakt met het maken van de bedden. We hebben in de tussentijd al flink wat uitgezaaid. De radijsjes, kroten, spinazie zijn al opgekomen en verschillende sla soorten zijn geplant. Dit zal elk seizoen weer veranderen. Elke week kijken we vol trots naar de moestuin. Het leukste is natuurlijk dat we per week resultaat zien van ons werk.

 

Op de productie-afdeling vind je verschillende soorten productiewerk van eenvoudig (inpakken) tot iets ingewikkelder (bijvoorbeeld diverse houtbewerkingstechnieken). Het is over het algemeen rustgevend werk en biedt de mogelijkheid om jouw hoofd wat rust te geven.

Financiering

De trajecten bij H3Works worden bekostigd vanuit de WMO, re-integratiegelden en personeelsbudgetten (bedrijven). Het is bij H3Works niet mogelijk om een traject via de WLZ te bekostigen.

NEEM GERUST CONTACT MET ONS OP VOOR MEER INFORMATIE​